Hoppa till sidans innehåll

Sundsvalls flygsällskap


SFS1200x1200SFS är en flygklubb som håller till på ESNN Sundsvall Timrå Airport, även kallad Midlanda. Flygplatsen Midlanda ägs och drivs av Sundsvalls kommun & Timrå kommun och är en kontrollerad flygplats. Vill man nyttja flygplatsen utanför tornets öppettider är det PPR som gäller. Klubbens medlemmar har tillstånd att använda flygplatsen utanför öppettider efter kontroll med operativa enheten, förutsatt att pilotens flygplan har ett gällande årsstartkort på ESNN samt att för externt baserade flygplan (de som ej hyr plats i hangaren) skall ATS-färdplan lämnas in. 

På flygplatsen har vi hangarplats och klubbhus med bl a briefing.

 

Flygskola

Sundsvalls Flygsällskap har en egen flygskola godkänd av Transportstyrelsen. Hos oss kan du ta ditt privatflygarcertifikat (PPL). Med ett PPL i din hand kan du flyga i över hela landet och om du vill i över 21 andra länder. Du kan påbörja din utbildning i princip när du vill eftersom alla elever ofta ligger i olika faser av utbildningen. Vi försöker starta minst en "kull" varje höst.

Många börjar realisera sin flygdröm med en prova-på flygning. Den kan man göra vid några av våra prova-på dagar eller någon annan dag på egen hand med lärare.

Vidareutveckla ditt flygande med mörkercertikat eller börja tävla i precision och navigering.

 

G1000PDFMDF

Flygplan


Vi flyger med en Cessna 172SP SP från 2005. Vi köpte p
lanet 2008 för att anpassa oss till en modernare och lite mer slimmad organisation.

Flygplanet är utrustat med modern Garmin1000-instrumentering.

 

Bli medlem

Välkommen till oss för att ta ditt flygcertifikat. Hjärtligt välkommen om du redan har cert och vill flyga med oss!

Har du eget flygplan är du också välkommen att dela vår gemenskap! Alla våra flygfrämjande aktiviteter är öppna för alla flygande, som t ex från Segelflygklubben, Härnösands Flygklubb, Majfältets Vänner osv!

 

Medlemsorganisationser

Sundsvalls Flygsällskap är anslutna till KSAK, M-KSAK och Riksidrottsförbundet via Svenska Flygsportförbundet. Vi har också samarbetsavtal med Frivilliga Flygkåren.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:51

 

Vädret Sundsvall Timrå...

Postadress:
Sundsvalls FS - Flygsport
Flygplatsen 1323
86030 Sörberge

Besöksadress:
Flygplatsen Grind D
86030 Sörberge

Kontakt:
Tel: 0722325889
E-post: info@sundsvallsflygs...

Se all info